Praktijk Flink!

 

Over ons

 

De therapeuten

  

Ik ben Elke en sinds 2000 werkzaam in de hulpverlening. Hierbij heb ik gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie en de jeugdhulpverlening met het hele gezin.

Het mooie van systeemtherapie vind ik dat je niets los van elkaar ziet. Alles staat met elkaar in verbinding en heeft effect op elkaar. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de reden of oorzaak achter bepaald gedrag. Om dan met het gezin/systeem hier een verandering in aan te brengen zodat men elkaar weer echt gaat zien, zorgt dat ik met plezier dit werk doe.

Ik vind de relatie met de cliënt(en) erg belangrijk. Als deze goed is kunnen we samen werken.

 

Mijn naam is Davied en ik werk sinds 5 jaar als systeemtherapeut. Vanuit mijn werk in de kinder- en jeugdpsychiatrie en het project 'pubers in de knel' heb ik gemerkt hoe belangrijk het is dat er een goede samenwerking ontstaat tussen de cliënten en therapeut. Dat begint met echt geïnteresseerd te zijn naar wat de cliënt te vertellen heeft en vertrouwen te hebben in zijn/haar eigen kracht om moeilijkheden te overwinnen. Dit is niet iets wat ik geleerd heb, dat is wat ik voel en diep in geloof. Met deze steun zie ik dat zelfs de meest op het oog lijkende ongemotiveerde mensen/gezinnen in beweging durven komen.

 De praktijk

Na jaren voor verschillende en grotere instellingen gewerkt te hebben merken we dat de administratieve handelingen en behoefte aan controle onbedoeld de overhand nemen boven het contact met de cliënt. 

Wij willen dicht bij de cliënt staan en met hen werken aan waar zij voor komen. De cliënt staat centraal. De behandelrelatie is een belangrijk onderdeel van de behandeling, hier willen we dan ook de focus op leggen.

In een maatschappij waar steeds minder aandacht is voor persoonlijk contact en je steeds verder van jezelf wordt weg gedreven willen wij juist samenwerken om de cliënt weer dicht bij zichzelf te laten komen. Dat vereist moed. Het is dapper van de cliënten om de stap te nemen om patronen in hun leven te herkennen en te doorbreken omdat de weg hier naar toe intensief en pijnlijk kan zijn. Daarnaast vinden we dat ook wij als therapeuten moedig moeten zijn om de spanning in dit proces niet uit de weg te gaan en te blijven staan voor waar wij in geloven. Dit maakt ons Praktijk Flink!